Tagged Tags: ,

Kodlama teknik beceriden çok daha fazlasıdır. Çocukların dijital dünya ile yeni şekillerde etkileşime girmelerine ve üreten (maker) olmalarına izin verir. Kodlamayı öğrenmek, bilgi işlemsel düşünme becerilerini güçlendirir, çocuklara matematik ve yazı yazma gibi konularda avantaj sağlar. Aynı zamanda çocukların yaratıcılık ve organizasyon becerilerinin gelişmesini teşvik eder. Kurslarımızda çocuklar kendileri için harika projeler yaparken öğreniyor ve kendilerine daha fazla güveniyorlar.

Kodlama Matematiği Eğlenceli Hale Getiriyor

“İyi de bu öğrendiklerim ne işime yarayacak?” herkes hayatında en az bir kez bu soruyu kendine sormuştur sanırım. Robokodkids olarak kodlama ve robotik becerilerini kullanarak çocuklar için matematiği eğlenceli hale getiriyoruz ve onlara okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökerek gerçek hayatta kullanma fırsatı veriyoruz. en önemlisi gerçek hayata dair problemleri çözmelerini sağlıyoruz. Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayınız.

Kodlama okuma ve yazma becerilerini artırıyor

Çocuklar kodlama becerilerini, teknoloji ve sanat ile birleştirerek interaktif hikayeler, animasyonlar, hareketli resimler yada illustrasyonlar oluşturabilirler.

Kodlama Yaratıcılığı Geliştirir

Araştırmalara göre yaratıcılık öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir beceridir. Yaratıcılık becerimizi geliştirmek için üç özelliğimizi kullanmalıyız;

  • Deneyim
  • Düşünme
  • Üretmek ve bir şeyler yapmak için içten gelen bir istek

Kodlamayı öğrenmek, bu önemli özelliklerin her üçünü de geliştirir ve çocukların yaratıcı bir şekilde büyümelerine yardımcı olur.

Kodlama Kendine Güveni Artırır

Kodlama yaparak üretmenin faydası nedir? Bütün çocukların programcı olmasını istiyor muyuz? Elbette hayır, sadece çocuklarımızın gelecekte başarıları için önemli olacak becerileri kazanmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın kendinden emin, bağımsız ve becerikli bir problem çözücü olmasını istiyoruz.

STEM ve Maker hareketinin kesişiminde kodlama bulunur.  Bu yüzden çocukların hem kendilerini ifade etmeleri hem de eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri için kodlama harika bir yoldur. Özellikle STEM alanlarında az temsil edilen kızlar için kodlama, STEM’e ilgi duymaları için benzersiz bir giriş noktası olabilir. Robokodkids’ de Sanat veya animasyon, hikaye anlatımı (storyteller)  ya da spor gibi kendi ilgi alanları ile ilgili projeleri hayata geçirebilirler.

Çocuğunuz henüz kodlama yapmıyorsa, başlamak için çok geç değil!